Владислав Панев изрази мнение дали вече се оформя четворна коалиция за

...
Владислав Панев изрази мнение дали вече се оформя четворна коалиция за
Коментари Харесай

Панев, ДБ: Не виждам в гласуването за председател на НС оформило се мнозинство

Владислав Панев изрази мнение дали към този момент се оформя четворна коалиция за сформиране на държавно управление.

Във вторник от " Демократична България " (ДБ) ще внесем предложение за предоставяне на военна помощ на Украйна.

Това съобщи в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS депутатът от Демократична България Владислав Панев. „ Законодателният развой би трябвало да стартира да тече. Ние сме внесли към 20 законопроекта, все значими, следва гласуването на бюджета ”, сподели Панев. Той не вижда в гласуването за ръководител на Народно събрание оформило се болшинство. „ Дори да има някаква светеща лампичка, не мисля, че това е извънредно решение ”, сподели Панев.

Той разяснява още, че концепцията за ротационно председателство на Народно събрание е била по-добра от актуалното състояние. „ Бяхме подготвени да издигнем претендент, в случай че бяхме видели, че може да се събере болшинство към такава кандидатура ”, сподели Панев. „ Очаквахме да се откри решение. И то не политическо. По някакъв аршин, който няма да донесе в допълнение напрежение ”, сподели Панев. Относно кандидатурата на Кристиан Вигенин, депутатът сподели, че и с поддръжката на Демократична България, той нямаше да събере нужните гласове.

Относно отхвърли на Демократична България да взе участие в договарянията с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, Панев сподели, че от Демократична България не считат, че сходни диалози биха довели до положителни резултати и решения. От Демократична България най-вероятно ще гласоподават срещу кабинет с мандата на ГЕРБ. „ Искаме да забележим въпреки всичко какъв кабинет биха могли да предложат. Но ми е доста невероятна хипотезата, че бихме могли да подкрепим подобен кабинет. Ако се стигне до трети мандат, чакам той да отиде в партията на господин Янев ”, сподели Панев, написа novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР